Despre mine

OP-4Parte din noua generație de oameni politici ai României, Ovidiu Portariuc este, în prezent la doar 39 de ani, nu doar cel mai tânăr șef de filială PSD, ci și cel mai tânăr primar de municipiu din țară: unul dintre cei care au reușit să aducă o schimbare de viziune în comunitățile administrate, fără suspiciuni de corupție, după un mandat de primar la Primăria Botoșani, într-o perioadă în care administrația și politica este măcinată de scandaluri de corupție și anchete DNA.

Din 2009, Ovidiu Portariuc a intrat cu toată energia în politică, parcurgând în 6 ani toate treptele ierarhice de la cea de membru până la cea de Președinte al Organizației Județene a PSD Botoșani din ianuarie 2016. Ovidiu Portariuc este licențiat în domeniul finanțe-bănci la Academia de Studii Economice București și absolvent al Facultății de psihologie cu specializare în psihologie socială. Vorbește fluent limba engleză.
Ovidiu Portariuc a obținut premiul pentru tineri manageri ”10 pentru România” la Realitatea TV în decembrie 2011, precum și distincții pentru cercetare în probleme macroeconomice în activitatea universitară.
Ovidiu Portariuc s-a născut în Botoșani în anul 1977, a copilărit în cartierul Primăverii, a mers la Grădinița nr. 19 și a urmat cursurile Școlii nr. 13 și a Liceului Economic din municipiul Botoșani.

Ovidiu Portariuc are un băiat de 7 ani, practică tenisul de câmp, artele marțiale și este pasionat de excursii la munte.
Timp de 10 ani Ovidiu Portariuc a lucrat în firma care aparține familiei, dezvoltând relațiile acesteia în Germania și Elveția, fiind un pionier al dezvoltării produselor bio în România.
Deși nu a avut un Consiliul Local de partea sa și a moștenit o situație financiară extrem de dificilă Ovidiu Portariuc a reușit finalizarea marilor proiecte ale municipiului Botoșani: Parcul de agrement Cornișa, primul proiect european pentru reabilitarea termică a blocurilor, modernizarea sistemului de termoficare, reabilitarea stadionului municipal. În același timp, actualul primar al ora- șului Botoșani a pregătit noi obiective de anvergură cum ar fi: un nou spital municipal, obținerea terenului și fondurilor necesare pentru construcția unui nou cartier de locuințe, realizarea proiectului pentru modernizarea transportului public.

OP-5Ovidiu Portariuc pregătind înfrățirea Botoșaniului cu orașul Pittsburgh din SUA, eveniment care va permite atragerea de investiții, schimburi economice, culturale, sportive și educaționale cu partea americană.

La doar trei ani de la preluarea mandatului de primar al municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc devine, în 2015, unul dintre cei doi români beneficiari ai bursei Marshall Memorial Fellowship, pentru cursuri de specializare în administrație susținute în Statele Unite ale Americii. Primarul Municipiului Botoșani este unul dintre cei 76 de câștigători selectați din 700 de persoane nominalizate de George Marshall Fund din 39 de state din Europa și SUA.

OP-8În 2015, Ovidiu Portariuc este ales în Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România. Un an mai târziu, în primăvara lui 2016 Ovidiu Portariuc a fost numit oficial de către Consiliul Uniunii Europene membru titular al Comitetului European al Regiunilor (COR) pentru a reprezenta Asociația Municipiilor din România la Bruxelles.OP-6

Șef de filială a unuia dintre partidele de tradiție din România, beneficiar al unei burse în Statele Unite ale Americii pentru specializare în administrație, reprezentant al Asociațiilor Municipiilor din țară la Comitetul European al Regiunilor – sunt roluri potrivite pentru cel mai tânăr primar de municipiu din țară.